Jag lovade ju sist att jag skulle återkomma med recept på en del av den "nya" maten vi åt i påskas så här kommer det. 
 
På påskaftons dag åt vi förutom Jansson, köttbullar, prinskorv, ägghalvor och lite kallrökt lax även Sofia Woods chevre- och sparristarte som jag verkligen rekommenderar. Visst är det gott med chèvre?
 
 
 
 
Sparris & chèvretarte
1 rulle smördeg (glutenfri funkar toppen)
220 g chèvre
2 äggulor
1/2 dl vispgrädde
Zesten av 1 citron
2 buntar sparris
1 msk citronolivolja
1 ägg
Flingsalt och svartpeppar

1 handfull örter, såsom ramslök eller dill
1 citron
1/2 dl olivolja

Värm ugnen till 200C.
Rulla ut smördegen och skär en skåra med 2 cm marginal runtom.
Gaffla samman chèvre, äggulor, grädde, svartpeppar och citronzest. Bred ut ostblandningen på hela ytan innanför skåran på smördegen.

Skär av botten på sparrisen och jämna till. Ringla över citronolivolja (eller vanlig olivolja om du inte har), salt och peppar och vänd sparrisen i det noga.

Lägg ut sparrisen över ostcremen.
Vispa upp ett ägg och pensla på kanterna.
Baka tarten i ugnen i 15 minuter eller tills den är frasig och djupt gyllene och gräddad även på undersidan.
Mortla örter, olja, citronzest och citronsaft efter smak och servera till sparristarten.
 

Krustader med citron- och parmesankräm
  (null)
 
(null)
 
 
 
 
Stenbitsrom med burrata och avokado
  (null)
 

Trifle med gurksallad och kallrökt lax
 
 
 
 
(null)
 
 
(null)
 
 
 
Nu när jag fått in recepten här ser jag att det ser lite svårläst ut men jag hoppas verkligen det går att läsa, Helgen närmar sig nu och vi har kommit ner till stugan där vi ska vara ett par dagar. Har hänt lite grann i trädgården sedan vi lämnade det i påskas men det får jag visa nästa gång. Ha det så gott!