Tillbaka i stan igen. Vi har varit hemma en vecka nu och jag är fortfarande ledig, 9 veckors ledighet känns ju ganska gott men nästa vecka drar arbetet igång igen. Och vilken sommar vi haft, vädret har ju faktiskt varit helt fantastiskt och det håller ju fortfarande i. 
 
I dag tänkte jag att vi återvänder till sommarsemestern i stugan. Vi har mestadels hållt oss i stugan eller nere vid havet och inte alls gjort lika mycket utflykter som vi brukar göra men det beror ju på att vädret har varit så fint. 
 
En dag åkte vi i alla fall iväg till Råå, en liten fiskeby strax utanför Helsingborg. Så mysigt att promenera bland de små gränderna. Vi brukar också passa på att äta lunch på Trivas på Råå  som  har en väldigt mysig innegård. 
 
(null)
 
 
Efter besöket på Råå for vi vidare till Sweden Antique där det säljs en hel otrolig mängd vintage- och retromöbler. Jag har aldrig sett något liknande tidigare och tänkte att jag gör ett eget inlägg om det snart. Här nedan är i alla fall ett exempel på vad som finns. 
 
 
 
 
Inte så långt härifrån finns också Tomatens hus där vi gjorde ett besök. Det blev dock inga tomater köpta men däremot en dahlia. 
 
 
 
(null)
 
Här ser man min lilla köksträdgård på altanen, timjan, salvia, oregano och rosmarin som jag använt en del av till matlagningen. 
 
 
(null)
 
En dag fick vi besök av en grön fjäril. Jag har faktiskt aldrig sett någon sådan tidigare. Jag googlade mig fram till att det kallas för dagfjärilsmätare men har säkert ett annat namn också. Den satt här vid ett fönster en hel dag, lite märkligt. 
 
 
(null)
 
 
Och här har vi våra dahlior
 
 
(null)
 
 
 
(null)
 
Utsikten under krikonträdet. Det är här man får sitta i skuggan när det är över 30 grader varmt och där det också fläktar lite. 
 
(null)
 
En gammal hederlig termometer som alltid stämmer med temperaturen som visas i telefonappen. 
 
 
 
(null)
 
Vi har lagat mycket mat på semestern, här blev det en Quiche Lorraine, eller ost- och skinkpaj på svenska. Receptet kommer från Per Morberg och jag tycker den är väldigt god. Tänkte jag kan göra ett eget inlägg på vad vi ätit under sommaren, mest för min egen skull kanske för att jag inte ska glömma vad vi ätit och varför jag gått upp några kilo, haha. 
 
 
 
(null)
 
Solen strålar in i loungen men vi har ju mest suttit ute under kvällarna. 
 
(null)
 
Tant Grön på Hallandsåsen, det är här vi köpt mandlar och oliver under sommaren. 
 
 
En liten tillbakablick från sommaren, jag har mer bilder att visa så det blir nog fler inlägg framöver.