Vi behövde komma iväg lite och bokade in oss en natt på Hotell Mollberg i Helsingborg torsdag till fredag. Vi har bott här tidigare men nu var det renoverat och restaurangen och loungen kändes väldigt fin och elegant.

Vi fick vårt rum direkt när vi kom och sedan tog vi oss ner till färjeterminalen och tog båten över till Helsingör. 

(null)

Som ni ser var inte vädret det bästa, det var faktiskt riktigt kallt och blåsigt och inte vidare mysigt att strosa runt i Helsingör. Vi gick direkt till en restaurang och beställde in några goda smörrebröd i stället. 

Efter det gick vi tillbaka till båtarna och åkte några gånger fram och tillbaka och kopplade av. 

På kvällen åt vi på hotellets restaurang, kändes skönt att slippa ge sig ut i blåsten. Och maten smakade väldigt bra får jag säga. Till förrätt delade vi på vit sparris med stenbitsrom, ramslök och beurre blanc och till varmrätt blev det Biff Rydberg, ganska stor portion men goda smaker så allt gick ner.

(null)

Känner mig som en dålig bloggare som inte fotograferat någon mat överhuvudtaget haha.

(null)

(null)

Så fint på Mollbergs, hit åker vi fler gånger.

(null)

Fredag morgon vaknade vi till sol. Efter att vi checkat ut tog vi en sväng till Höganäs men jag tycker inte det är samma känsla där längre när Magasin36 inte finns kvar. Betydligt lugnare där nu men det är säkert skillnad på helger. 

For sedan vidare och åkte förbi stugan, kändes inget speciellt faktiskt. Därefter lunch i Laholm på favoritstället, Gröna hästen. Som vanligt fullt med folk och maten är perfekt. 

Mätta och belåtna åkte vi hemåt igen. Så skönt med ett litet break och miljöombyte en vardag nu när vi kan göra så.