Strålande solsken i dag. C har gått ut på en promenad men själv har jag ont i foten igen och tar det lite lugnt. Trots allt bättre i dag än i går. Får så här ibland om jag stått länge utan att ha mina sandaler med inlägg. Glömmer oftast det hemma men använder ju dem när jag jobbar. Jag är ju född i fiskarnas tecken och då är det fötterna som är den känsliga kroppsdelen har jag läst, stämmer på mig i alla fall. 

Fredagen började med veckohandling på Maxi. Kommer vi nog inte göra om, fullproppat med folk och då var det ändå på förmiddagen.

Till lunch gjorde jag Vodkapasta, så gott.


(null)

(null)

Jag brukar använda receptet från Tasteline men det finns ju massor av recept att hitta.

På eftermiddagen lyssnade jag på Hemtrevligtpodden med Elin Lervik och Katarina Mattsson, mysig att lyssna på. Denna gången handlade det mycket om Italien dit Elin rest för att skriva. Elin och familjen har en lägenhet på italienska rivieran som de hyr ut när de inte är där själva och jag är jättesugen på att åka dit. Har haft mailkontakt med Elin men tyvärr inte ledigt de veckorna i höst som vi kan. Blir nog en italienresa till hösten ändå tror jag, måste snart börja planera för den.

På kvällen blev det Bresaola med parmesan- och tryffelkräm och lite oliver, tryffelsalami och manchegoost, italienskt vin från Fontanafredda och allt bara så gott.


(null)

Fredagskvällen avslutades framför tv:n där vi tittade klart på den danska serien "När dammet lagt sig". Har ni sett? Den går på TV4play nu och handlar om några olika personer före, under och efter en terroristattack i Köpenhamn. Kan verkligen rekommendera denna. Den har liksom fastnat i huvudet på mig.

I går var det ganska lugnt. C fick stå för maten eftersom jag hade svårt att stå på foten. Det blev i alla fall fransk löksoppa efter ett recept som min syrra rekommenderat. Första gången vi gjorde det och det blev verkligen fantastiskt gott. Vi gjorde efter det här receptet påGodareGodare  som får bli kvällens middag. 

Då är C hemma igen och han står för maten i dag också, lax i ugn med spenat och parmesan bland annat. Mycket mat här i dag haha. 

Ha det fint!