Veckan innan midsommar var C::s dotter och två av barnbarnen på besök, de bor i Värmland i vanliga fall. En dag blev det utflykt till sommarstaden Gränna som ju bara ligger några mil från där vi bor. Vi började nere i hamnen med lunch, sedan minigolf och glass och lite bad för minstingen. 

Sedan for vi iväg till Brahehus, som ligger mer åt Uppgränna. Just i Uppgränna ligger min mormors föräldrahem och jag minns väl när vi besökte släktingar där när jag var liten. När man stod i trädgården där låg Brahehus precis rakt upp.  

(null)

(null)

(null)

Så vackert här med utsikten och Visingsö som skymtar i bakgrunden. Ibland glömmer man bort att man har det rätt fint omkring sig också. 

Vädret håller i sig, fortfarande varmt och soligt. Vi funderar på en utflykt häromkring, kanske ett besök på Ellen Keys Strand vid Omberg. Jag har varit där två gånger tidigare, första gången med jobbet och när jag kom in i salongen kom tårarna, vet inte vad som utlöste det men jag tyckte allt var så vackert. 

(null)

För många år sedan var jag på en föreläsning med Ingela Bendt som också skrivit en bok om Ellen Keys strand, Ett hem för själen. 

Bilden nedan har jag tagit med en gammal analog pocketkamera, haha. Det var på den tiden man inte använde telefonen till allt. Nu låter det som man är från stenåldern men det är ändå inte ens 20 år sedan bilden togs, 18 närmare bestämt. Bilden nedan föreställer templet.

(null)

Nä nu måste jag kolla upp det här med Ellen Key om det går att boka besök. Ha det så fint och gillar du inlägget får du gärna trycka på det lilla hjärtat ☺️