Nu är det ungefär en vecka sedan vi kom hem från Frankrike så dags att börja visa lite bilder. Vi har ju bott på tre olika ställen i Frankrike, 4 nätter i Antibes, 3 nätter i Saint-Raphaël och 2 nätter i Nice. Det är ju inga stora avstånd mellan de här ställena och vi har åkt tåg, som fungerar väldigt bra. Och så får man se så mycket när man sitter på tåget. 
 
När vi landade i Nice hoppade vi på en spårvagn och åkte en hållplats. Jag hade läst någonstans att man kan åka en hållplats gratis och det verkade ju stämma. Vi kom då till tågstationen Saint Augustin där vi sedan tog tåget till Antibes. Betalade 8 Euro för oss två i stället för 60 Euro som en taxi skulle kosta. Finns ju alternativ med buss också som inte kostar så mycket, men då blir det genast lite krångligare med resväskor.
 
I vilket fall checkade vi in på Le Ponteil som ägs av ett svenskt par och som jag också läst en del om innan. Har funnits med på listan över ställen jag vill besöka men sen kom ju en pandemi och det fick ligga på is lite. 
 
 
(null)
 
Det är så fint här! Vi hade rummet över glasverandan till vänster där man kan se balkongen. Ibland kändes det som jag var med i en film, lite konstig känsla men jag tror att det beror på att man sett det på bilder på instagram och helt plötsligt är man där själv. 
 
Rummet var ganska litet men det funkar när man bara är där några nätter. Det är så mycket annat som väger upp det och som man brukar säga; man är ju inte på rummet ändå mer än att sova. 
 
(null)
 
Frukosten serverades i glasverandan, nu när det var lite svalare på morgonen. Under sommaren äter man ju ute i trädgården.
 
Man kanske kan tro att vi var de enda gästerna men jag passade på att fotografera när de andra ätit färdigt. 
 
Sista natten var det i och för sig bara vi kvar här, de stängde sista september det här året. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Här plockade vi till oss vår fina frukost. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
(null)
 
 
(null)
 
Vi hade skönt väder omkring 24 - 25 grader på dagarna. Inget sol och bad för vår del, vi har i stället promenerat dagarna långa med lite vätske- och matpaus där emellan. 
 
Antibes har ju en jättefin gammal stad där vi tillbringade mycket tid. Här finns också ett Picassomuséeum som jag tänkt hemma att vi skulle besöka men sedan när vi väl var där och såg den långa kön hoppade vi över det. 
 
 
(null)
 
Älskade de här fina husen i olika färger på både hus och fönsterluckor!
 
 
(null)
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Jag är så glad att vi fick uppleva Antibes och Le Ponteil i verkligheten, allt var så bra, maten var god och rosévinet smakade lika bra var man än drack det. Nästa gång handlar det om Saint-Raphaël, hoppas ni vill följa med!
 
 
leponteil,

Liknande inlägg