Tidig tisdagmorgon denna veckan tog vi tåget ner till Malmö för att fira min födelsedag. 

(null)


Vi brukar göra en liten tripp vid födelsedagen och då brukar det bli Göteborg vi åker till men den här gången valde vi Malmö och MJ’s hotell. Vi bodde ju här en natt i höstas innan vi for iväg till Frankrike och tyckte det såg trevligt och mysigt ut.

(null)

(null)

(null)

MJ’s tillhör ju samma kedja som favorithotellet Pigalle i Göteborg och man märker ju på inredningen att det är samma stil. 

(null)

Här sitter man som på en innergård och äter frukosten, mysig miljö med känsla av att sitta på ett torg i sydeuropa någonstans. 

(null)

(null)

Och med en flamingo i badrummet ☺️.

Vi kom ju tidigt till ett soligt Malmö och när vi lämnat våra väskor på hotellet skyndade vi oss tillbaka till stationen och åkte vidare till Köpenhamn. 

(null)

Lika vårlikt och soligt här! Vi blev lite snopna att vädret var så fint eftersom väderappen visat ett riktigt blåsväder men det märkte vi inte så mycket av. 

Vi fortsatte Ströget ner mot Nyhavn i vårvädret. Man blir så glad när man kommer hit och ser vattnet och de färgglada husen. 

(null)

(null)

Vi satte oss här och åt "frokosten" som naturligtvis blev smörrebröd och öl och bara njöt i solen. Fantastiskt att kunna sitta ute och äta i februari.

(null)


På väg tillbaka till stationen gjorde vi ett stopp på en bar / restaurang och tog ett glas. 

(null) 

Här har tidigare varit ett bryggeri fick jag förklarat för mig, där ölet bryggdes i de här stora koppartunnorna. Häftigt!

(null) 

(null)

Vi tog sedan tåget tillbaka till Malmö, checkade in på rummet och sedan gick vi iväg till samma mysiga vinbar som vi var i höstas och bara ligger ett stenkast från hotellet. 

(null) 

Gott italienskt rödvin och marconamandlar. Jag beställde sedan in risotto och C tog Melanzana parmigiana. 

(null)

Därefter gick vi tillbaka till hotellet, nöjda med dagen. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej