Här kommer ett inlägg med mat som vi har ätit i sommar, det har blivit en hel del olika rätter och jag har gått upp två kg i vikt, haha. Så kanske inget man ska ta efter men man får göra som man vill.
Vi börjar med en enkel sallad, tror vi åt det till en ugnsomelett. Bara romansallad, gurka och avocado, ibland har jag fetaost i också. Och så olivolja förstås.

Här nedan har vi dukat upp en charkbricka. Tryffelsalami, bresaola, prosciutto och manchegoost ser det ut som på skärbrädan. Och burrata och oliver och jag tror det är mitt älsklingsvin Libertine i glasen.

Här har vi lagt upp vodkapasta, första gången jag gjorde det. Vi hade bara vaniljvodka nere i stugan och jag chansade på det. Det blev förvånansvärt gott och krämigt men det blev ju en liten ton av vanilj. Kommer inte riktigt ihåg vilket recept jag gjorde efter (det finns massor om man googlar) men jag tror det var detta från Tasteline. Jag gjorde vodkapastan häromdagen med vanlig vodka och en mer koncentrerad tomatpuré och jag tyckte då den blev lite väl skarp av tomaterna. Fick inte medhåll av mannen som tyckte det var jättegott.

Dags för pizza. Färdigköpt pizzabotten, creme fraiche, chèvre, honung och ruccola. Så gott! Åt en liknande pizza i Frankrike för några år sedan och har inte riktigt kunnat glömma den. Det var nog svarta oliver på den också om jag minns rätt.

Jag har väl skrivit tidigare om den nya besattheten av Nocellaraoliver och marconamandlar? Det är fantastiskt gott och speciellt med det här franska rosévinet från Allegria som vi beställer direkt från Frankrike. Jag tror att det här var en av dagarna det blåste så vida pass, så vi fick ta fönsterbord.

Till lunch en dag blev det omelett och morötter och zucchini som jag stekt på i stekpannan. Och burrata igen.


Det är mannen som gör köttbullar i familjen, det får han gärna fortsätta med för de är fantastiskt goda.

Soppa äter vi ganska mycket, det här en italiensk minestronesoppa med risoni i. Gott och enkelt (och nyttigt). Finns mängder av olika recept på minestronesoppa, bara att testa.

Det här är en favoriträtt, kycklingfilé, bacon med varm romansallad. Jag har hämtat receptet från Paolo Roberto. Nu när jag googlade för att se om jag kunde hitta det fanns det naturligtvis på min egen gamla blogg haha, en gammal favorit alltså.

Fisksoppegrytan, den har jag skrivit om tidigare och här finns recept.

Och så var det förrätten Bresaola med parmesan och tryffelkräm som jag också visat tidigare, receptet är från Catarina König.

Här har vi goda oliver och mandlar igen.

Åh vad jag längtar tillbaka till en sådan här sommarkväll med rosé i glaset.

Varmrökt lax och örtsås, i den här salladen har jag visst med fetaost.

Och i sommarvärmen en läskande aperitif, Aperol spritz. Jag fyller en kanna med massor av is, 3 dl prosecco, 2 dl Aperol och sedan typ en 1 dl sodavatten. Pynta med en apelsinskiva och man vill. Viktigt med sugrör tycker jag.

Yes, ett litet urval vad vi ätit under sommaren. Hoppas du hittar något nytt du vill göra. Själv blev jag hungrig nu, får se vad man kan hitta i skafferi och kyl.
Kommentera